
Shakshouka
Ce zici de Shakshouka la micul dejun, prânz sau cină?




Ingrediente:
1 borcan de ardei copți Harmonica
1 conservă de roșii întregi decojite Harmonica
1 ceapă
2 căței de usturoi
5-6 ouă
50g brânză
puțin unt, sare, piper, pătrunjel
Curăță și toacă mărunt ceapa. Într-o tigaie, pune untul la topit și călește ceapa și usturoiul până când devin moi și ușor caramelizate.

Se adaugă apoi ardeii tocați și se amestecă aprox. 5 minute. Apoi se toarnă roșiile și se amestecă bine totul.

Apoi pune puțină sare și piper. Se lasă sa fiarbă încă 5 minute.
Se toacă mărunt pătrunjelul și se presară deasupra. Pune 5-6 bucăți de brânză în amestec și spargeți ouăle tot acolo. Sărează totul și acoperă vasul cu un capac și lasă ouăle să se facă cât de mult vrei tu, după preferință.

Servește acest preparat cât e fierbinte
, cu niște pâine sau pita arabească și nu ezita să adaugi și condimente picante dacă dorești.

