Cheesecake sărat cu unt Ghee Harmonica
- 80g sărățele Harmonica
- 40g unt Ghee de vacă Harmonica
- 250g (două pachete) cremă de brânză
- 250g dovlecel la grătar
- sare, ulei de măsline, suc de lămâie și piper negru după gust
- puțin pătrunjel proaspăt și un ardei iute roșu pentru decor
Fărâmițați sticksurile. Adăugați ghee-ul și frământați până când ghee-ul s-a topit și s-a amestecat complet cu firimiturile. Amestecați apoi crema de brânză într-un castron, adăugând sare, piper negru și ulei de măsline după gust. Tăiați dovleceii la grătar în bucăți de aproximativ 2×2 cm fiecare. Adăugați ardeiul tăiat mărunt, pătrunjelul și sucul de lămâie. Lăsați amestecul să stea puțin.
Între timp, pregătiți tava de copt, așezând hârtie de copt pe ea. Cel mai bine ar fi să alegeți o tavă rotundă cu diametrul de aproximativ 22-22 cm. Acoperiți fundul tăvii cu amestecul de ghee și sticksuri și apăsați-le pentru a le ajuta să se lipească. Lăsați baza de prăjitură la congelator timp de 3-4 minute să se întărească. Când este gata, se acoperă uniform cu crema de brânză și se pun deasupra dovleceii.
Lăsați prăjitura la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire.
Poftă bună!